🏛️ A tot arreu i a totes les èpoques, davant de l'adversitat hem construït llocs on recuperar-nos de les inclemències, el cansament i la desolació: els anomenem refugis, del llatí "re-fugare" (fugir enrere). Avui volem compartir-te que, molt a prop d'aquest cap d'any, a l'equip ens hem felicitat pels transformadors avenços duts a terme alhora que hem volgut donar-nos la llibertat de refugiar-nos, fer alguns passos enrere, per prendre terra i construir així una base més sòlida des de la qual continuar explorant i creixent, que és el que més ens agrada i apassiona! Creiem que és un exercici molt interessant i també t'ho recomanem 😉.

📬 En aquest butlletí coneixeràs tres espais amb aquest mateix objectiu de ser aquesta casa nova, espai d'acollida i restauració per a col·lectius molt diferents: un gran santuari a Múrcia per a animals que necessiten cures després d'experiències traumàtiques, un espai de creació a Màlaga per a artistes joves o que comencen a desenvolupar la seva activitat i un centre cultural obert amb especial atenció a donar veu de la població migrant o d'origen migrant i racialitzada a Madrid. A Fundació Goteo creiem més necessaris que mai els espais de cura i trobada entre els qui volem deixar una empremta positiva, per la qual cosa ens agradaria us inspiri tant com a nosaltres. Seguim!

Construint un Gran Santuari 🐶

🌿 "No defensem la natura, som la natura defensant-se" és la manera d'entendre la vida que compartim amb les nostres companyes de Santuari Ànima Llibertària.

⛩ Elles defensen diàriament un refugi on més de 100 animals de diferents espècies han aconseguit sobreviure a les situacions més adverses i la seva màxima aspiració és seguir cuidant i rescatant els animals més estigmatitzats i indefensos en aquesta societat, aquells pels quals molt poca gent es preocuparia i veient una sortida a les seves condicions.

🐰 Si vols unir-te a aquest petit grup de persones diferents treballant per a un mateix fi, pots formar-ne part a goteo.cc/construyendoungransantuario

La Nave 🏚 

🏭 Cada any l'ASC "La Nave" acull desenes de creadores culturals incloent artistes joves o que estan començant a desenvolupar la seva activitat. A la majoria els hi manca els coneixements suficients i mitjans tècnics per crear continguts audiovisuals potents que els serveixin per augmentar la seva visibilitat a xarxes i plataformes (YouTube, Twitch, Instagram, TikTok, etc.).

🧰 Amb aquest projecte se'ls ajudarà a crear aquests continguts, oferint-los un servei tant de realització com de producció de vídeos, fotografies, entrevistes, espots, etc... i tot gràcies a l'equip promotor de la Plataforma Audiovisual de La Nau, expert en comunicació i mitjans audiovisuals.

🎥 Impulsa aquesta plataforma audiovisual de producció i streaming de moviments socials i culturals a goteo.cc/lanave.

La Parcería 🌈

🏡 El Centre Cultural d'Experimentació i Documentació Artística (CCEDA) de La Parceria és una casa on trobar-se totes les persones sense importar origen, nacionalitat, gènere o edat; en aquest lloc, la veu de la població migrant o d'origen migrant i racialitzada és protagonista, per això trobareu expressions artístiques i culturals diverses, que transformen els processos de construcció participativa de la ciutat de Madrid.

🎭 Després d'una experiència de més de deu anys activant projectes i amb el suport tant d'institucions com d'entitats públiques, l'espai vol continuar creixent per a la participació activa de la ciutadania, creant espais de diàleg i construcció compartida.

👉 Si també vols promoure el desenvolupament de projectes artístics i culturals que aportin a processos de participació horitzontal i activa, col·labora a goteo.cc/laparceria.

🚀 Matchimpulsa x3 ¡otra vez! 🤗

🗓️ Recordes que al passat butlletí et vàrem parlar de la gamificació x3 que realitzem durant 24h amb #MatchImpulsa? Doncs volem acabar l'any ben amunt, així que aquest mateix dimecres des de les 10h fins dijous a les 10h... tornem a triplicar qualsevol aportació que facis fins als 200€!

✊ Impulsar plataformes digitals amb programari lliure i enfocament feminista i procomú és la missió i cada projecte és un tresor, amb objectius tan dispars i transformadors com la salut de la dona, l'educació de les més joves per distingir les notícies que circulen per internet, una xarxa social per visibilitzar les milers de dones que desenvolupen la seva activitat a la indústria musical... Un món nou i fresc a descobrir per ser construït entre totes a goteo.cc/matchimpulsa!

🚀 Nous desenvolupaments a Goteo

Estem d'estrena a Goteo! Ja fa uns dies que podeu veure a la nostra plataforma un nou apartat on us comentem les empremtes d'impacte de totes les vostres accions. Hem definit tres petjades: democràtica, social i ecològica. A través d'elles podreu entendre l'impacte que tenen els projectes i jugar-hi per descobrir nous projectes que potser us agradaria conèixer.

També hem creat un apartat nou on es poden veure els projectes en base als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquí teniu tres vistes, una fins i tot és un mapa per poder veure la distribució geogràfica dels projectes. Esperem que aquests desenvolupaments us agradin!

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.